Bryndzové halušky. Už keď som to napísal mal som na ne chuť. Proste milujem ich. Prvé zmienky o tomto jedle sú zo začiatku 19. stor. ako o jedle chudobných a ťažko pracujúcich.
Prečo to píšem? Nuž preto že som započul v SRo zamyslenie sa práve ohľadne tejto „maškrty“ a uvedomil som si koľko pravdy v tom bolo.
Zabudnite na tie z prášku. To nie sú halušky a ak ich aj urobíte budete ľutovať minuté peniaze. Aj na tú bryndzu hrudkovú čo ju nazývajú čerstvou májovou aj keď je január. Radšej si zájdite na Liptov, Oravu, Horehronie či zájdite do Turca. Proste všade tam kde je tradícia salašníctva. No nezabúdajte že ani tu nemusíte dostať to pravé orechové na tanieri. Hlavne v dobe keď každý chce zarobiť na všetkom. Radšej sa opýtajte miestnych kde robia najlepšie. Poväčšine vám poradia správne pretože sú to ako ja milovníci tohto božského jedla.
Som presvedčený že sa rady priaznivcov bryndzových halušiek rozrastú po tej skúsenosti.
PS: Najlepšie sú od mojej mamy. A nie je to len môj neskromný názor ale aj ľudí čo navštevujú podnik kde pracuje ;D
Komentáre
daj suradnice:)
moja mama robí squellé halušky mňam :)
to už má od stravy chudobných
herdek ďaleko :)
... :-))) ...
meciarova
:))
Roothan...
Keď sa dostaneme na stredné Slovensko, veru si na nejakom salaši halušky dávame...